top of page

Med opgavekravene for at projektet skulle være tværfagligt i tråd med uddannelsen 3 specialer; Design, Teknologi & Business, var kravene desuden at håndtere projektet fra idé til promotion. Vi skulle forstå brugeren via brugerundersøgelser og definere brugerens uåbenbarede behov. Slutvis skulle designet indeholde en lilypad og være interaktivt.

 

Med opstart af projektet havde vores undervisere inddraget et hold datamatiker studerende på 2. semester på KEA som vores "supportere" gennem processen.

Vi arbejdede med William Augustine Jensen.

Af Ânêraq Joelsen

Af Ânêraq Joelsen

LilyPad skiven er 5 cm i diameter og min gruppe og jeg udelukkede, pga størrelsen, at forsøge os med et umiddelbart "traditionelt" smykke som fx en ring eller lignende i størrelse.

 

LilyPad skiven tilføjes typisk pærer som tænder ved enten en start/ sluk knap eller forskellige sensorer som aktiveres ved lyd, bevægelse eller temperatur. LilyPad kan desuden programmeres til at lyse og blinke. 

 

I gruppen undersøgte vi mulighederne for at designe et smykke til dansere da de interagerer med hinnanden i bevægelse. Med ovenstående moodboards undersøgte vi danseres bevægelser, udtryk, kostumer og optræden. 

 

Af Ânêraq Joelsen

Af Ânêraq Joelsen

Af Emelie Skörvald

Under designprocessen blev materialet plexiglas undersøgt pga dens egenskab som lysleder. Dette materiale bliver yderligere undersøgt med pærer for at se effekten.

 

Plexiglas er desuden et let materiale men bør være i forholdsvis små størrelser for ikke at genere brugeren.

 

Dette materiale blev slutvis ikke benyttet da vi mente det ikke passede med valget af tekstil til designet.

Af Ânêraq Joelsen

Af Emelie Skörvald

Af Emelie Skörvald

Af Ânêraq Joelsen

Af Ânêraq Joelsen

Med tanke på at designe et smykke til dansere, måtte vi tænke på alternative materialer for at smykket ikke skulle genere brugeren. 

Vi undersøgte mulighederne for at bruge tekstil og de forskellige typer for udtryk der kan skabes.

Vi undersøgte lysreflekterende materialer og andre typer materialer, som kunne bruges med vores design.

Af Ânêraq Joelsen

Skitser af Ânêraq Joelsen

Af Ânêraq Joelsen

Af Ânêraq Joelsen

Efterfølgende udarbejdede vi papirmodeller. Papir er et nemt tilgængeligt materiale og fungerer optimalt for hurtigt at få nogle potentelle idéer til prototyper. Vi afprøvede papirforme hen over lys for at se hvilke effekter vi kunne opnå.

Af Ânêraq Joelsen

Af Ânêraq Joelsen

Vi fik et interview i stand med Dennis Keller fra Danseskolen Frederiksberg for at få nogle meninger om vores design. Gennem et næsten timelangt interview foreslog Dennis os at have en reel case at arbejde efter, da han havde en pige på sin danseskole som skal til Danmarksmesterskab i showdance i år, sommer 2014.

Med Trine Nylander, 11 år, fik vi muligheden for at udarbejde brugerundersøgelser med realistiske behov og krav.

Af Emelie Skörvald

Af Emelie Skörvald & Ânêraq Joelsen

Af Emelie Skörvald

Af Ânêraq Joelsen

Trine Nylander skal danse til Robbie Williams "Snowflake" og under designprocessen udarbejdede vi moodboards og image boards med referencer til Trines emne. 

Af Ânêraq Joelsen

Af Ânêraq Joelsen

Med snekrystaller og snefnug som motiv, laserskar vi tekstilfigurer. Processen var meget hurtigere end at klippe i hånden og laseren "smeltede" kanten af figuren og gjorde at tekstilfiguren ikke flossede. En fordel da det øgede holdbarheden for det endelige resultat. 

Forside af designet. 

Bagside med 20 pærers ledende endestykker. 

Bagside med lodede ledninger til pærernes endestykker.

LilyPad´en tilsluttet ledninger, bliver programmeret.

Danser Trine Nylander afprøver smykket på ved en generalprøve. Der var udfordringer med teknikken under øvelsen, som senere blev forbedret. Men smykket var ikke til gene for Trine, som selv tændte for den programmerede LilyPad på en knap.

Til højre ses en video af Trine under en pause til generalprøven.

 

Smykket undergik ændringer i designet gennem designprocessen. Snekrystal figurerne i satin stof blev skiftet ud med luftige cirkelfigurer for et lettere udtryk. Lyset fra de 20 pærer trængte ikke optimalt op igennem satin figurerne og behøvede derfor denne ændring.

Det endelige smykke fik tilføjet satin figurer.

Bagsiden af smykket kan delvis åbnes, så der er adgang til udskiftning af batteriet og omprogrammering af LilyPad`en. Bagsiden er af læder, som er slidstærkt og ikke generer brugeren af smykket. 

Gruppens navn Illumi- Sense samt projektnavn er lasergraveret i overfladen af læderet.

Det endelige smykke er påmonteret på en kæde, som med sin enkelthed passede bedre til projektets endelige visning; et event på KEA Campus på Guldbergsgade, Nørrebro.

Fotos fra eventet på KEA Campus 22. maj 2014.

Eventet var planlagt til mindste detalje af Smykker, Teknologi & Business studerende på 4. semester. Eventet indeholdt, ud over 4. semesters Wearable Technology projekt, også 2. semesters projekt med Kranz & Ziegler som emne.

© 2023 by MATT WHITBY. Proudly created with Wix.com

bottom of page